KEMIMEMBRANPUMPAR från Vacuubrand

Vad är en kemimembranpump / chemistry diaphragm pump

En kemimembranpump används för att ta bort kemiskt aggressiva gaser och ångor från den utrustning som används. T.ex. vid användning av roterande indunstare, vakuumtorkskåp och centrifugal koncentratorer, samt andra laboratorieapplikationer. Vacuubrands kemimembranpumpar finns i flera olika modeller och funktioner. Från basmodell, till mer avancerade med Vario kontroll funktion, vacuu select, där du själv kan styra vakuumflödet.

Behöver du hjälp att hitta rätt kemimembranpump för just din process? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare. Men först ta en titt nedan.

Vacuubrand
Kemimembranpumpar

Kemimembranpumpar

VACUUBRANDs kemimembranpumpar har en kompromisslös kemidesign. Pumparnas konstruktion med fluorpolymerer gör dem mycket resistenta mot kemiska ångor vid inloppet och vid uttömningen, de är även mycket toleranta mot kondensat.

I denna pumpteknik är pumpkamrarna hermetiskt separerade från drivsystemet och kännetecknas av en hög nivå av kondensatkompatibilitet. 

Membranpumparna är oljefria, förbrukar inget vatten och genererar varken avloppsvatten eller förorenad olja.

 Ladda ner: Broschyr om kemimembranpumpar 

 

Kemimembranpumpar med VARIO® kontroll

Oljefria, kemiskt resistenta membranpumpar för pumpning av aggressiva gaser och ångor.

Med VACUU·SELECT-kontrollen styr du vakuumet och hanterar stegen intuitivt med pekskärmen.  VARIO-pumparna kontrollerar vakuumet genom att justera motorhastigheten.

VARIO kontroll erbjuder högsta precision, maximal effektivitet och är mycket tyst.

Separatorn på sugsidan (AK) samlar upp droppar. Emissionskondensorn på trycksidan (EK) möjliggör nästan en 100 % lösningsmedelsåtervinning.

Kemimembranpump Vario Select bestseller

Läs mer och ladda ner broschyren om VARIO Select

Kemimembranpumpar, Diaphragm pumps, Vacuubrand
Kemimembranpumpar utan vakuumkontroll

Kemimembranpumpar, varianter utan vakuumkontroll

Oljefria, kemiskt resistenta membranpumpar för pumpning av aggressiva gaser och ångor.

Separatorn på sugsidan (AK) samlar upp droppar. Emissionskondensorn på trycksidan (EK) möjliggör nästan 100 % lösningsmedelsåtervinning.

Kemimembranpump utan vakuumkontroll. Bestseller
Vacuu Pure. Vacuubrand

Kemimembranpumpar, basmodeller

Vakuumfiltrering är en av de vanligaste applikationerna som används för provberedning inom kemi, mikrobiologi, avloppsvattenkontroll och andra analytiska processer.

Basmodellerna i kemimembranpumar erbjuder en kompakt, högpresterande och lättanvänd lösning som är perfekt för enstaka filtreringar.

Membranpumparna är oljefria och kemiskt resistenta för pumpning av aggressiva gaser och ångor.

  Kemimembranpumpar basmodeller

  Teknisk information

  VACUUBRANDs kemimembranpumpar är kompromisslöst kemiskt resistenta – även i fallet med aggressiva kemikalier. Alla fuktade delar är gjorda av utvalda fluorplaster. De kännetecknas av utmärkt kemisk beständighet och låg materialvidhäftning.

  Hitta rätt vakuumpump för din applikation

  Kontakta oss för en offert eller andra frågor

  4 + 1 =